Error del sistema | Article d’Emma Riverola Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Comporteu-vos, les unes i les altres

L’última campanya d’Igualtat incideix en el missatge que es llança de manera reiterada des del ministeri: amb Unides Podem ha arribat el ‘veritable feminisme’ al Govern

David Castro

Sexe i menstruació. N’hi ha prou amb una recerca ràpida als articles publicats sobre el tema per ensopegar amb la paraula: tabú. La regla com a sinònim de taca, d’impuresa, no només forma part d’una herència que encara es mira de superar, sinó que explica el retard científic en l’estudi de patologies vinculades a la menstruació, com l’endometriosi. Poca broma. Una cosa semblant passa amb el sexe i la menopausa. Més enllà dels fogots, el coneixement popular és escàs. I existeixen la sequedat vaginal i moltes altres disfuncions que dificulten no només les relacions sexuals, sinó la vida en general. Però hi ha tractaments específics per abordar-les. Tractaments que la majoria de les afectades desconeixen. Poca broma, de nou.