Llimona & vinagre | Article de Josep Cuní Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Irene Montero: el que hauria pogut ser

En qualsevol país d’orgull i tradició democràtics, quan un ministre presencia com el Parlament li revisa una llei a causa dels seus efectes indesitjats provocadors d’alarma social, fa pública la seva dimissió

David Castro

«Si mires d’ocultar un fantasma, el fas més gran». La tercera temporada de ‘Borgen’ recupera aquest refrany groenlandès per insistir en la necessitat de fer front als problemes si no es vol que atropellin qui aplica una política desdenyosa a causa d’un discurs de sobte incòmode. Situem-nos. Han passat 10 anys de l’inici de tot i Brigitte Nyborg, ex primera ministra, és nomenada titular d’Afers Exteriors d’un govern de coalició. Ella representa el soci minoritari. Arriben a Copenhaguen notícies de Groenlàndia. Han descobert un potencial petroler a l’illa que amenaça el medi ambient, ataca la línia de flotació del compromís de lluita contra el canvi climàtic de l’executiu danès i converteix aquell territori en centre geoestratègic pel qual pugnen la Xina, Rússia i els Estats Units. A més, el desig dels autòctons d’utilitzar la nova riquesa natural com a clau de pas a la seva independència.

Temes:

Irene Montero