Llimona & Vinagre, per José María de Loma Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Susana Díaz: la tertuliana expectant

L’expresidenta de la Junta d’Andalusia torna com torna la màniga curta ara que la primavera s’insinua, torna pensant que ha passat el seu purgatori, el seu ostracisme i el seu càstig

epc

És feliç a les tertúlies, riu amb facilitat, comenta distesa els temes més variats. Però és més feliç fent un míting. Susana Díaz ha tornat. Després de dos anys i mig d’absència en convocatòries del seu partit, la senadora i expresidenta de la Junta d’Andalusia va intervenir en un acte socialista de precampanya a Villanueva del Rosario, un petit municipi de l’interior de la província de Màlaga. No és l’única agrupació que ha sol·licitat els seus serveis, conscients de la tirada que encara té en certes parts d’Andalusia, en un sector gran del PSOE. El seu retorn, no aïllat, ja que ‘mitinguejarà’ en altres pobles de Màlaga, Sevilla i Almeria, ha generat expectatives. I malestar i recel. María Jesús Montero, ministra i vicesecretària federal del PSOE –que, per cert, cada vegada es prodiga més i més per Andalusia– va treure ferro, va treure ‘susaneig’, al tema: «Tothom suma». Ella, Díaz, va descoratjar segones lectures del seu retorn: «Hi vaig perquè m’ho han demanat, però no vull merders».