S’ha escrit molt sobre la generació que va fer la guerra civil, amb tota la dosi de cruesa dolor, fratricidi, exili i epopeia que aquest trauma històric va suposar per a aquells que els va tocar viure el 36. Se li ha dedicat fins i tot una Llei de Memòria, de la qual potser en parlaré un altre dia. No obstant, amb prou feines s’ha dedicat una línia dels nostres episodis nacionals als fills d’aquell milió de morts que va calcular Gironella. Aquesta és la generació dels meus pares, que, en temps de ‘boomers’, mil·lennistes i ‘centennials’ ni tan sols té nom, i el seu DNI va des de finals dels 30 als primers 50. És, en certa manera, una generació perduda i non-dita, una lleva de cotitzadors sense cap referència a la Viquipèdia o la literatura, un arc humà que travessa la història recent d’Espanya, del refugi antiaeri a la discoteca. A aquesta lleva que ha sigut pont entre cataclisme i postmodernitat li van canviar el decorat mentre es representava la funció de les seves pròpies vides. Es van criar en aquella Espanya d’‘El florido pensil’, on encara cuejava la cartilla de racionament i s’instruïa en el nacionalcatolicisme.
Le Fumoir | Article de Javier Puga Llopis Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.
El carreró dels Oblidats
Amb prou feines es dediquen línies a la generació nascuda entre els anys 30 i 50 del segle passat, aquesta lleva que ha sigut pont entre cataclisme i postmodernitat

Temes:
El més llegit
- La venda de pisos ocupats prolifera a Barcelona i alimenta un ‘negoci’ paral·lel de desocupacions pagades
- Els treballadors podran avançar tres anys la jubilació parcial a partir de demà
- José Elías ho deixa clar: en què invertir per tenir rendibilitat sense riscos
- Marc Márquez demostra el seu enorme poder als EUA
- Novetats en la Renda 2024: pagament per bizum, deducció per lloguer i millora per als donatius