M’agraden les illes, o la idea d’elles, i els dietaris, així que fa cosa d’un mes, quan em vaig assabentar de l’existència de cert llibre, em vaig tornar boja buscant-lo fins que el vaig trobar, perquè barrejava els dos conceptes. ‘Isla Decepción’, es titula, i el va editar Pre-Textos fa més d’una dècada. Títol bonic i lloc inhòspit. Illa Decepció és tot just un encenall de lava fuetejada per l’onatge, entre l’arxipèlag de les Shetland del Sud i la península Antàrtica, una illa que no és tal, sinó un anell gelat amb forma de ferradura. D'aquí ve, suposo, el nom que li va posar el descobridor. Esperes tirar l’àncora a terra ferma i et trobes una rosquilla mossegada, ‘c’est la vie’.
L’espiral de la llibreta | Article d’Olga Merino Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.
Trens que no entren al túnel i altres desvaris
Sobre la lectura del dietari ‘Isla Decepción’, de Rafael Fombellida

El més llegit
- Com baixar el cortisol: els 10 hàbits bàsics que no pots oblidar
- Màxima assistència a la carrera d’F1 a Montmeló en l’últim «GP d’Espanya» a Barcelona
- Adeu al mite del professor nadiu
- «El salvatgisme d’una minoria de bàrbars»: Dos morts i més de 500 detinguts a França durant les celebracions del PSG
- El zoo de Barcelona projecta reduir espècies i ajuntar-les en àrees que recreïn els seus hàbitats