A contrallum | Article de Juan José Millás Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Ortodòxia econòmica

Les famílies expulsades de la seva llar per la mà invisible del mercat hipotecari rebran com a compensació el títol de famílies normals, tot i que se n’hagin d’anar a viure sota un pont

Diuen els banquers que el que ha passat amb la pujada de tipus marcada per Brussel·les és que per fi s’han normalitzat els interessos. Fins ara eren subnormals. Gràcies a aquesta subnormalitat, molta gent es va ficar en una hipoteca i es va comprar una casa, mentre que gràcies a la normalitat acabada d’inaugurar, per la qual els préstecs per a la compra d’una vivenda s’encariran una mitjana de 250 euros, augmentarà la morositat i es multiplicaran els desnonaments. Les famílies expulsades de la seva llar per la mà invisible del mercat hipotecari rebran com a compensació el títol de famílies normals, tot i que se n’hagin d’anar a viure sota un pont. No sabem quantes persones seran sotmeses a aquest procés de normalització al llarg dels pròxims mesos, però sospitem que bastants.