Article d’Alejandro Giménez Imirizaldu Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Bici metropolitana

S’ha d’aplaudir i celebrar la posada en marxa de l’AMBici, el pas següent seria asseure’s a sargir el mapa de retalls que forma el conjunt de carril bici de l’Àrea Metropolitana de Barcelona

Entre les meravelles que atresora la Filmoteca destaca una pel·lícula de set minuts titulada ‘Barcelona, vista tomada des de un tranvía’, de Ricardo Baños, de 1908. El tramvia recorre la columna vertebral de Barcelona, des de la Rambla fins a Craywinckel, pel passeig de Gràcia, la plaça de Lesseps i el carrer de Salmerón, avui Gran de Gràcia. Mostra una ciutat de comerços envelats i llums de gas, alegre, curiosa i endiumenjada: barret de bolet, pamela, còfia, polissó i màniga abullonada. Faldilles fins al terra empedrat. Carros de cavalls, tres o quatre cotxes i bicis. Un munt de bicis que se li creuen per davant. Unes van al seu aire. D’altres ciclistes es tomben per sortir a la foto. Més de 50 bicicletes entren i surten del pla seqüència en aquesta joia del cel·luloide, acolorida i disponible a les plataformes gratuïtes de vídeo més populars.