Arenes movedisses | Per Jorge Fauró Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Un globus, dos globus, tres globus

El que és dolent no és que el globus xinès hagi registrat imatges sensibles per a la seguretat dels EUA. El pitjor és la possibilitat que hagi fotografiat, per a vergonya de la primera potència mundial, escenes quotidianes de la vida diària d’aquest país

Un globus. Sobre el cel blavós de Carolina del Nord, un globus xinès –espia, segons els nord-americans; climatològic, segons el Govern asiàtic– sobrevola una àmplia superfície de terreny de la costa Est, salpebrada per cultius de tabac, soja i cotó, orgull de l’agricultura federal. Probablement el van deixar anar a Montana, al nord-oest. Durant els cinc dies que va estar en una singladura solitària per l’espai aeri de l’estat que va veure néixer Ava Gardner, l’artefacte va tenir temps suficient de fer un repàs superficial de la vida diària dels nord-americans. Per a vergonya del govern de Biden, el preocupant no és que la baluerna hagi pogut espiar instal·lacions sensibles per a la intel·ligència americana, sinó que hagi corroborat des de l’aire la mena de país en què s’ha convertit la meca del capitalisme.