Farà cosa d’un parell d’anys, l’escriptor Miguel Ángel Hernández va reivindicar les beatituds d’una becaina després del dinar a ‘El don de la siesta’. I a fe que si l’hàbit arriba a dominar-se i no al revés, aquesta becaina ximpleta reconcilia el cos amb la seva biologia, multiplica la jornada en dos i, sobretot, dedica una ‘botifarra’ colossal a l’obsessió mercantilista de la productivitat. El repòs després del menjar està mal vist. Es considera el privilegi inútil de gent ociosa; i potser també viceversa, la regalia ociosa de gent inútil. Aquí som molt partidaris de la migdiada, és clar, però alhora ens preguntem qui se la pot permetre, assalariat o autònom, com no sigui diumenge, desconstruït al sofà després del pollastre rostit. I a sobre, cal sobreposar-se després al rampell de melancolia.
L’espiral de la llibreta | Article d’Olga Merino Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.
Pernil ibèric, migdiada i vi de Jerez
Sobre l’esquer de ‘The Washington Post’ per als nòmades digitals a Espanya
Temes:
El més llegit
- L’ajuda de 115 euros al mes que ja pots demanar a la Seguretat Social
- Avís de la Policia Nacional quan arribis a casa: «Si els veus, no toquis res»
- Les pluges a Catalunya deixen els pantans per sobre del 18%
- "No em deixava treballar i controlava tots els tiquets"
- El somni olímpic frustrat pel franquisme