Sembla una tonteria | Article de Juan Tallón Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Buscar-se un bon nom

Qui sap si de vegades l’èxit o el fracàs no depenen d’insignificances, d’intangibles com que et diguis d’una manera o d’una altra

El premi Nobel Imre Kertesz, en la seva última visita a Barcelona, el 2007.

A prop de casa meva, al carrer Arturo Soria, hi ha un petit negoci en el qual no havia reparat mai fins fa dos dies, quan vaig passar-hi de casualitat. El rètol de la façana diu «Perruqueria Kedosa. Unisex». Res que es pugui considerar interessant a la vista, tret de perquè enganxat a aquest negoci n’hi ha un altre, una mica més gran i potser ambiciós, amb un rètol que diu «Taller Kedosa. Mecànica. Electricitat. Especialista en Volkswagen i Audi. Servei de pneumàtics». La coincidència em va trastornar quan la vaig veure. Naturalment, ja no vaig tenir res més al cap durant tot el dia. Me’l vaig passar elaborant hipòtesis que expliquessin aquesta insistència a dir-se Kedosa i en què significaria Kedosa. Vaig poder haver-hi entrat a preguntar, per descomptat, però això hauria espatllat part del misteri. I, d’altra banda, en el moment ni se’m va ocórrer. No em caracteritzo per tenir aquesta classe de bones i lògiques idees.