Desperfectes | Article de Valentí Puig Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Entre míssils i drons

La precipitació d’Ucraïna recorda en part la crisi dels míssils a Cuba. El món va estar uns dies en perill. Com a prova que sense solucions definitives no va malament un arranjament, el món va respirar

Europa Press

Ucraïna envia drons contra bases militars en terreny rus, Rússia llança míssils contra Ucraïna i els Estats Units revelen que els llança-míssils donats a l'exèrcit ucraïnès tenien bloquejada la distància d'abast, de manera que–com és una condició permanent de Washington- no fossin usats contra Rússia fora de territori ucraïnès. La catàstrofe ucraïnesa s'accelera, amb risc màxim, entre l'espasa i la paret, encara que a vegades això precipita els acords. Tal vegada a fi de mostrar la seva irritació pels contactes bilaterals entre els Estats Units i Rússia que temptejen una treva, Zelenski ostenta la seva impaciència i va incomodant la Casa Blanca amb exigències maximalistes. També s'ha negat a designar un fiscal anticorrupció quan Ucraïna va immediatament després de Rússia als índexs de corrupció. Amb la distància d'un mapa Google, la precipitació d'Ucraïna recorda en part la crisi dels míssils a Cuba, l’any 1962. El món va viure uns dies a la corda fluixes. En prova de si no hi ha solucions definitives no va malament un adob, el món va respirar.