Llimona & Vinagre | Article de Josep Maria Fonalleras Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Lluís Prenafeta: l’home que es va aturar en un semàfor i que va ser el senyor Llop

Una de les millors definicions del personatge és la de Josep Pujol. Diu que Jordi Pujol no sabia arrencar una màquina, no servia per fer de «cap de fàbrica». En canvi, Prenafeta, sí.

Lluís Prenafeta

Quan Lluís Prenafeta va ser a la presó de Soto del Real, entre l’octubre i el novembre de 2009, va reclamar als funcionaris com és que s’havia de fet el llit cada matí. També va preguntar com és que no servien vi durant el menjar. És evident que aquell home baixet i rodanxó que havia manat tant a Catalunya durant la dècada dels 80 (entre 1980 i 1990) va viure un malson, tancat entre reixes a causa del cas Pretòria. Va sortir sota fiança el mes de desembre i va passar els següents mesos escrivint un llibre que precisament va titular 'El malson'. En la presentació d’aquelles memòries carceràries va plorar i va fer servir l’adjectiu “kafkiana” per explicar la seva experiència arran d’aquella obscura trama de suborns i corrupció urbanística a Santa Coloma de Gramenet. En aquell acte reivindicatiu Prenafeta es va negar a signar el llibre, perquè va dir que “no és un llibre per dedicar, sinó per plorar”.