Sembla una tonteria | Article de Juan Tallón Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Els idiotes

Ara una idiotesa és el resultat d’un càlcul que t’omple d’orgull. En organitzacions com Vox és l’equivalent al vell marxandatge, una genialitat, pols màgiques

La idiotesa ha adquirit un prestigi inesperat, no exempt de patetisme. Ha passat de ser vergonyosa i tètrica a útil, gairebé alegre. Gairebé no queden idioteses a l’atzar, espontànies, imputables a una relliscada, d’aquelles que dius i a l’instant et poses la mà a la boca, retraient-te: «Però què he dit. Em vull morir». Ara una idiotesa és el resultat d’un càlcul que t’omple d’orgull. En organitzacions com Vox, i per als seus acòlits, és l’equivalent al vell marxandatge, una genialitat, pols màgiques. Cada vegada que veiem algú incórrer en una orgullosa tonteria i pensem legítimament:«¿Però aquest tio és normal?», resulta que està aconseguint un petit èxit. Durant tot el dia, i potser durant un parell de jornades, aconsegueix que no es parli de cap altra cosa. Una bona idiotesa és or per a ells. Dit això, la idiotesa té un segon avantatge: serveix per identificar un idiota.

Temes:

Llibres Vox