La campanya militar (75) | Article de Jesús A. Núñez Villaverde Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Ucraïna a les fosques

L’estratègia russa de destruir infraestructures i deixar els ucraïnesos sense llum és no només la seva principal aposta després dels revessos soferts al camp de batalla, sinó també el reconeixement més visible del seu fracàs

GENYA SAVILOV

Són ja més de 15 milions d’ucraïnesos els que estan malvivint a les fosques i sense aigua, mentre Kíiv reconeix que més de la meitat de les seves infraestructures crítiques estan inutilitzades. I això no és el resultat d’una catàstrofe natural o d’una distopia televisiva de les que tant proliferen avui, sinó de la deliberada intenció de Moscou d’amargar-los la vida –buscant desmoralitzar la població perquè es torni contra el seu propi govern demandant l’immediat final de la guerra– i dificultar a Volodímir Zelenski la gestió governamental d’una situació creixentment insostenible fins a obligar-lo a capitular. Per a això valen tant els atacs indiscriminats contra civils com la sistemàtica destrucció dels recursos que permeten funcionar al país.