Llimona & vinagre | Article de Jorge Fauró Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Victoria Rosell: el feminisme que es perd entre el soroll

La carrera política de la magistrada sempre sembla ubicada al pitjor lloc i en el pitjor moment. Un jutge corrupte i les llacunes legals del ‘sí és sí’ la releguen al paper d’eterna candidata a llocs de més rellevància

Victoria Rosell (Múrcia, 54 anys) no té sort en la vida. Almenys, en la seva vida professional lligada a la política. Per fas o per nefas. Després de 18 anys de carrera judicial a les Illes Canàries i la seva decisió d’encapçalar a Las Palmas la llista de Podem al Congrés el 2015, la conspiració dissenyada contra ella per un jutge conservador, amb ambicions d’arribisme i avui a presó per aquell ordit, li va tallar les ales. Va tornar a l’arena quatre anys més tard compensada en el seu honor, però aquell feminisme que predicava la formació de Pablo Iglesias llavors ja tenia altres apostes a l’aparador (Montero, Belarra, Díaz). Va tornar de diputada rasa fins al seu nomenament el 2020 com a delegada del Govern contra la Violència de Gènere, un lloc al tercer esglaó després dels de ministra d’Igualtat i el de secretària d’Estat.