Gàrgoles | Article de Josep Maria Fonalleras Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Després de la destrossa

Malgrat estar emprenyats, dolguts i cansats, necessitem exterioritzar que ho estem, necessitem l’explosió, però a través d’una ficció que es paga

Fa dos anys, mentre oscil·làvem encara entre tancaments i restriccions, un empresari de Vilanova va decidir obrir un negoci anomenat Axerum que es presentava com la primera ‘rage room’ o ‘anger room’ de la península. És a dir, un espai on poder expressar la ràbia o la ira sense conseqüències penals. Ja existien, per exemple, empreses que miraven de canalitzar l’estrès acumulat amb una proposta que inclou llançar destrals contra un mur de fusta, però fins aleshores encara no hi havia, al país, la possibilitat de tancar-se en una habitació a trencar coses. En parlava Ana Sánchez en un reportatge d’EL PERIÓDICO on es descrivia amb detall la vestimenta dels participants (casc amb visera, granota, botes militars i guants d’operari especialitzat) i les eines que utilitzaven, bàsicament barres de ferro («perquè els bats de beisbol es trenquen amb facilitat»).