Calidoscopi de Julio Llamazares Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Violència en temps de pau

Internet, a més de servir de plataforma a l’expressió de l’odi, el trasllada a la societat, que veu així com l’odi que circula per les xarxes contamina el seu funcionament

Virginie Despentes, escriptora francesa, en una entrevista per a ‘El Periódico de España’, diu que la violència que hi ha a internet «és inèdita en temps de pau». L’escriptora posa l’exemple del porno, que és molt dur i que veuen nens de 7 anys sense que ningú els digui res, segons ella, però ho fa extensiu a tots els àmbits de la convivència. «No hi ha equivalent en el passat de la càrrega d’odi i d’amenaça que hi ha a internet ara», assenyala, mentre denuncia la falta de protecció dels joves en aquest àmbit. «Internet en si mateix em sembla increïble, però el deixem als nostres fills en estat de catàstrofe. Nosaltres hem disfrutat sense pensar gaire i ara els toca a ells arreglar moltes coses», assegura Virginie Despentes, alhora que assenyala que estem vivint una època en què tot està en un estat d’amenaça d’apocalipsi. «¿Què és tot?», lo pregunta el periodista. «El conjunt», respon ella, «la feina, el medi ambient, les armes, la policia, la pujada de l’extrema dreta i dels sistemes autoritaris...».