La foguera | Article de Juan Soto Ivars Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Si et molesta Halloween ves-te’n a Amèrica

Als EUA han prohibit disfressar-se d’indi, de qualsevol personatge d’una altra raça, de mort en segons quines circumstàncies, de personatge amb una altra orientació sexual... En suma: de qualsevol cosa que pugui ofendre algú

LUIS ROBAYO/AFP

Si no t’agrada Halloween, ves-te’n als Estats Units. Allà han posat tants impediments, censures i traves a la festa –prohibit disfressar-se d’indi, de qualsevol personatge d’una altra raça, de mort en segons quines circumstàncies, de personatge amb una altra orientació sexual... En suma: de qualsevol cosa que pugui ofendre algú concret o fins i tot resultar ofensiva de manera potencial, en abstracte, tot i que ningú s’enfadi de manera concloent– que aviat estaran celebrant el Dia dels Difunts. Es vestiran de negre i, fent cara de pomes agres, aniran a netejar làpides amb l’esperança posada en la representació de Don Juan Tenorio com tota venda de diversió.