Gàrgoles | Article de Josep Maria Fonalleras Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

La gola i les mongetes

A Les Grand Buffets tot és un colossal decorat, una ficció gastronòmica en la qual et deixes portar

Les Grands Buffets.

Narbona era una ciutat molt important en l’època romana i en l’edat mitjana. Per allà passava la Via Domitia; se’n conserven restes molt destacades. També hi ha la catedral dels sants Just i Pastor, una construcció imponent que va ser nucli del catolicisme medieval, amb una província eclesiàstica que es va estendre fins a les diòcesis de Girona i Barcelona. Té un petit canal navegable, un mercat (Les Halles) de primer nivell i un nucli antic francament agradable. Està a dues hores de Barcelona amb tren d’alta velocitat: si surts a les 9 del matí, pots tornar a casa a les 8 de la tarda. Pots aprofitar per anar a dinar a Les Grands Buffets, que és el que va fer Ferran Imedio per a un reportatge multimèdia d’EL PERIÓDICO. El restaurant, un bufet lliure de luxe amb un preu d’uns 50 euros, és una absoluta exageració des de fa més de 30 anys. Les xifres són mastodòntiques: més de 1.000 comensals cada dia, més de 60 cuiners, més de 50 tones d’ostres a l’any o mig milió d’aquests dolços tan delicats, els macarons. I «muntanyes», com deia el company Imedio, de foie i de pastissos i de marisc.

Temes:

Gastronomia