Article de Guillem López Casasnovas Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

La conjuntura econòmica a què estem abocats

Mentre mantinguem la capacitat de col·locar el nostre deute de la mà del BCE i els tipus d’interès no es disparin, el curtterminisme sense afrontar reformes pendents es mantindrà

Comento al lector com veig la situació. Em permetran que els estalviï matisacions i embuts. Els espanyols teníem guardiola postcovid: alimentada per ertos, eren recursos emmagatzemats al no poder gastar-los ateses les restriccions sofertes. A l’obrir l’economia postpandèmia hem gastat el que ja no ingressàvem: ho hem fet en ‘sortides’, escapant-nos del nostre entorn més pròxim, per airejar-nos amb la tornada a bars i restaurants i a viatjar en vista de qualsevol reclam. Això en bona mesura ha alimentat el nostre propi sector de serveis d’oci i turisme, que aquest estiu ha tocat sostre. I la guardiola ha quedat la meitat de la que teníem. Hem actuat com si la despesa en turisme i oci fos un bé de primera necessitat, la qual cosa ha alimentat alces de preus, afegits als que imperaven en productes efectivament de primera necessitat real: alimentació i energia.

Temes:

Inflació Crisi