Gàrgoles | Article de Josep Maria Fonalleras Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Dos melons i el feixisme

Zizek advertia que la farsa «pot ser més terrorífica que la tragèdia original». I això és el que està passant a Itàlia. Melons, festa tricolor i feixisme en el poder

D’aquí un mes farà cent anys que la turbamulta feixista, que ja havia ferit de mort la democràcia amb atzagaiades violentes i amb un setge constant de terrorisme quotidià a les institucions i als militants d’esquerra, una patuleia diversa i caòtica, doncs, però amb un objectiu clar (qui la dirigia sabia perfectament que el pla consistia en aquesta imposició de la por sistemàtica) va agafar trens o cotxes i motos i tota mena de vehicles (també caminant) per avançar cap a Roma. Va ser la marxa dels camises negres sobre la capital, que va culminar amb l’arribada triomfal de Mussolini i amb una desfilada tenebrosa, a finals d’octubre, que va instaurar per la força bruta de la massa enardida el règim del 'fascio'.