Sovint em pregunto què significa l’expressió «turisme de qualitat». No és difícil saber què és una paella de qualitat, o unes sabates de qualitat, però aplicat al turisme el sentit canvia segons qui ho digui. Perquè, ¿què és un bon turista? ¿El que sap que el tomàquet no se suca al pa amb un pinzell? ¿El que visita en un sol dia el Macba, el CCCB i el Picasso i demana vins catalans en cada àpat? Tot i que hi hagi excepcions, l’excel·lència sol estar disputada amb la quantitat, però en canvi el turisme de qualitat no vol renunciar a la massificació. Ho vol tot: molts turistes i bons.
Article de Jordi Puntí Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.
Turisme de qualitat
Ha arribat un punt en què Barcelona sembla una empresa particular i els seus habitants som els treballadors incansables que alternen per mantenir atractiu el negoci
Temes:
El més llegit
- El PSC voreja la victòria i Puigdemont reforça l’avantatge sobre Aragonès
- Els jesuïtes sabien des de 1968 que Lluís Tó era un "depredador sexual"
- Un bosc amb 2.000 arbres enterrarà residus perillosos
- ¿I ara què, Joan?
- Carles Puigdemont: "Avui estem molt més preparats per aguantar un embat amb l’Estat"