Sovint em pregunto què significa l’expressió «turisme de qualitat». No és difícil saber què és una paella de qualitat, o unes sabates de qualitat, però aplicat al turisme el sentit canvia segons qui ho digui. Perquè, ¿què és un bon turista? ¿El que sap que el tomàquet no se suca al pa amb un pinzell? ¿El que visita en un sol dia el Macba, el CCCB i el Picasso i demana vins catalans en cada àpat? Tot i que hi hagi excepcions, l’excel·lència sol estar disputada amb la quantitat, però en canvi el turisme de qualitat no vol renunciar a la massificació. Ho vol tot: molts turistes i bons.
Article de Jordi Puntí Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.
Turisme de qualitat
Ha arribat un punt en què Barcelona sembla una empresa particular i els seus habitants som els treballadors incansables que alternen per mantenir atractiu el negoci

Temes:
El més llegit
- Niubó avança que les proves de competències bàsiques no han anat bé: «Remuntar els resultats no serà fàcil»
- El Barça i Unió de Pagesos impugnen les zones protegides ampliades a prop de l’aeroport de Barcelona
- Enquesta CIS: El PSOE es dispara i aconsegueix el seu màxim avantatge sobre el PP malgrat els escàndols judicials
- Les protestes contra Trump s’estenen per tot els EUA
- Unes obres al metro de Barcelona tallaran la L4 i la L11 durant tot juliol i agost