Obituari Obituari Informa de la defunció d'un individu, proporcionant un relat imparcial de la vida, controvèrsies i èxits de la persona.

Quin setembre més estrany, Lola Ferreira

Mai va deixar de preocupar-se per la política, però la seva matèria van ser els llibres, les editorials, la Fira del Llibre, a la qual acudia amb fervor, i la conversa

Ha mort una benefactora, Lola Ferreira. Va ser aquest dijous negre en què l’estiu ja capgira l’aire, i ha coincidit el seu final, al qual s’oposava amb humor i melancolia, amb el de la reina d’Anglaterra. Tantes coses diria ella, amb la seva veu trencada, com un jonc indecís, si hagués arribat a saber de la possibilitat d’aquesta coincidència. En una entrevista que li vaig fer per a ‘El País’ (7 de febrer del 2012) em va recordar el seu període proxinès («eren altres temps»), i durant els anys que ens vam conèixer, fins al final de tot, que ella va anunciar a la seva manera, mai va deixar de preocupar-se per la política, aquest aliment que es va adulterar des que va deixar de dilucidar-se en un estadi grec.