Sorramolls | Article de Jorge Fauró Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

La prova del cotó fluix

El test de drogues de què ha sortit indemne Sanna Marin comporta el risc que s’escampi l’exemple en altres països. El 2021 es van trobar restes de cocaïna a gairebé tots els lavabos del Parlament britànic. A Espanya s’ha rebutjat qualsevol intent de control

08 December 2019, Finland, Helsinki: Deputy leader of the Social Democratic Party (SDP) Sanna Marin, arrives to attend the SDP Party Council meeting. Photo: Vesa Moilanen/Lehtikuva/dpa / Vesa Moilanen/Lehtikuva/dpa (Vesa Moilanen/Lehtikuva/dpa)

La primera ministra finlandesa, Sanna Marin, ha sortit indemne del test de drogues a què s’ha sotmès després que transcendís un vídeo seu mentre sortia de festa pujat a internet per uns amics. També s’ha filtrat una altra imatge de la ‘première’ finlandesa abraçada en actitud carinyosa amb qui diuen que és un cantant local conegut, a més d’una fotografia on s’aprecien dues amigues de Marin fent-se un petó i tapant-se el pit descobert amb un cartell on hi ha escrit «Finlàndia», aquesta vegada a Kesäranta, la residència oficial de la direcció del Govern. En vista dels fets, Sanna Marin no ha de canviar d’hàbits, sinó d’amics, col·legues impetuosos de polzes ràpids que no poden contenir l’impuls de pujar-ho tot a les xarxes. La pitjor oposició per a un polític no és el partit rival, sinó aquest cercle íntim incapaç de posar fre a la vanitat i entossudit a ser el primer a dir al món: «Jo hi era».