La campanya militar (57) | Article de Jesús A. Núñez Villaverde Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Rússia juga al seu aire amb els cereals ucraïnesos

Putin segueix en condicions de bloquejar les exportacions de gra d’Ucraïna amb el doble objectiu de perjudicar la seva economia i de pressionar Occident culpabilitzant-lo de provocar una fam generalitzada

Fuerzas armadas ucranianas

El joc és vell. Algú ataca amb míssils Kaliber el port d’Odessa tan sols un dia després que Ucraïna i Rússia, per separat, signin un acord gràcies a la mediació turca i amb l’aval de l’ONU perquè els cereals ucraïnesos puguin tornar a ser embarcats des dels ports d’Odessa, Txornomorsk i Juzhne i pal·liar així la crisi alimentària que ja afecta molts països. Moscou nega immediatament qualsevol responsabilitat. Turquia comunica que Moscou li ha confirmat que no té res a veure amb l’atac. L’ONU declara que no pot determinar qui ha sigut l’atacant. I finalment Rússia confirma que sí que ha llançat l’atac, però que l’objectiu era una instal·lació militar, no una infraestructura logística necessària per a la càrrega dels vaixells.