Pros i contres | Article d’Emma Riverola Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Dignitat a la frontera

Més de 30 migrants reposaran en fosses sense nom. Ni la seva memòria silenciada ni els votants d’esquerra es mereixen un discurs ultradretà per tapar la vergonya

On fallen els estats, s’hi colen les màfies. En els seus excessos o en les seves omissions. Quan els sectors conservadors dels EUA van voler acabar amb l’alcohol i la gresca dels salons on s’amuntegaven els obrers migrants, la màfia en va agafar el relleu i el crim organitzat va viure els seus dies daurats. L’alcohol no va ser erradicat, i el joc, el tràfic de drogues i la prostitució es van propagar. Les màfies detecten com ningú les carències del sistema. ¿No pots tenir accés a una vivenda? Aquí hi ha la màfia de l’ocupació. ¿Els estats t’han convertit en un pària de la terra a qui ningú vol acollir? Les màfies et faran seu. La de la mendicitat, el tràfic, la marihuana o els camins. Si poden fer negoci amb tu, ho faran. Si no serveixes, es desempallegaran de tu.