Pros i contres | Article d’Emma Riverola Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Avortament als EUA: tot pot ser pitjor

Que els esforços dels antiavortistes se centrin en el control de les dones i no en la defensa de la sanitat o les escoles bressol públiques deixen molt clares les seves prioritats: pretenen imposar una moral que doblegui la llibertat i la igualtat

Efe

El pitjor de la derogació de l’avortament als EUA no és un present dolorós i inquietant, sinó la possibilitat d’un demà tenebrós. Actualment, el moviment antiavortista als EUA està dominat per fonamentalistes religiosos que anteposen la vida del fetus a qualsevol circumstància, inclosa la violació o l’incest. ¿Fins a quin punt es pot arribar a trasbalsar aquesta defensa en un futur? ¿Podrà ser castigada una dona que begui alcohol? ¿Es qüestionaran els seus ‘esforços’ laborals o un simple viatge amb avió? De la mateixa manera que qualsevol mort fetal ja pot ser investigada com a delicte, ¿podrà vigilar-se la conducta de la futura mare? En un món en què cada un dels nostres passos es converteix en una dada que pot ser detectada, la possibilitat fa vertigen.