«El roger és un peix de gran categoria però cal aplicar a la seva selecció els immortals principis de l’experiència». Així descrivia Josep Pla els apreciats molls de les aigües de Begur. Un peix molt saborós que, a criteri de l’escriptor, constituïa un dels millors encants de la cuina marinera. A això es deu al fet que, encara avui, els pocs pescadors professionals que queden en aquelles aigües li atorguin el valor adequat a la seva categoria. I certament, cuits sobre les brases dels còdols que la marea ha abandonat a la sorra de la platja després del temporal, desprenen un sabor tan característic com el seu color després de la cocció: d’un rosa evaporat o d’un vermell intens, sumptuós, cardenalici, segons les cinc categories atribuïdes. «Alguna cosa així com el vermell immortal que Velázquez utilitza en el retrat del Papa Innocenci X», en ajustada descripció de Pla.
Coneguts i saludats | Article de Josep Cuní Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.
L’home i la seva barca
Gervasi Sais Pilsà, de sa Tuna, va perdre el compte dels quilos de molls que va pescar. Va viure del mar i per al mar

Temes:
El més llegit
- El caos s’apodera de l’estrena del Tour amb Enric Mas de protagonista
- Per què la Via Laietana reformada no té arbres: dels túnels del metro al volum dels testos
- Quatre morts i sis ferits en un accident a l’A-2 a Soses amb quatre cotxes implicats
- El Madrid topa amb Luis Enrique
- Amazon ja sap quin producte demanaràs tres mesos abans que ho demanis