La campanya militar (42) | Article de Jesús A. Núñez Villaverde Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

La guerra és molt més que números

Quan es desencadena una confrontació violenta de voluntats, els elements no quantificables pesen tant o més que els que sí que ho són

GOBIERNO DE UCRAINA

Si el desenllaç d’una guerra, com la que actualment està patint Ucraïna per decisió de Vladímir Putin depengués únicament de factors quantificables, la conclusió seria immediata: Rússia guanya. Encara més, fins i tot podria pensar-se que no hauria sigut ni tan sols necessari entrar en combat perquè amb una simple suma aritmètica es podria haver determinat per endavant qui en seria el vencedor. D’aquesta manera, també es podria haver evitat la pèrdua de tantes vides humanes i la generalitzada destrucció material de vivendes i infraestructures civils de tota mena. I, tanmateix, vuit anys després d’haver mostrat les seves intencions bel·licistes contra Kíiv, i gairebé quatre mesos després de l’inici de la invasió russa, res indica que Moscou tingui la victòria a l’abast.