La campanya militar (41) | Anàlisi de Jesús A. Núñez Villaverde Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Ucraïna: la importància del cap en la batalla

La constant aparició de Zelenski davant la seva pròpia ciutadania serveix com a element central per crear i mantenir una moral de combat i resistència que explica en gran manera que el país no hagi sigut derrotat fins ara

En les guerres actuals és molt excepcional que els màxims responsables polítics dels grups o nacions implicades surtin a la primera línia de combat. De fet, ni tan sols és habitual que ho facin els alts caps militars de cada bàndol, sense que això tingui res a veure amb la seva major o menor aversió al risc personal. Per això cobra encara més importància que el president ucraïnès, Volodímir Zelenski, hagi realitzat recents visites al front, tant a les regions de Donetsk i Zaporíjia, com, especialment, a Lissitxansk, localitat veïna de Severodonetsk, on les seves tropes estan mirant de resistir l’empenta russa, en el seu reiterat intent d’aconseguir una victòria parcial que els permetria controlar la pràctica totalitat de Lugansk.