Pros i contres | Article de Josep Maria Fonalleras Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Springsteen i el català des d’un escó del Parlament

La llei del català és una combinació de música (la necessitat de mantenir l’ús de la llengua) i lletra (els equilibris entre percentatges, vehiculació i currículum). Sembla que un diputat de Vox estava més interessat en una altra música i altres lletres

FIDEL MASREAL

L’adjectiu que fem servir per denotar una singularitat, un fet excepcional (històric), no concorda amb el que va ocórrer dimecres. A Catalunya, hi va haver dues fites importants, sí, però recurrents. Al Parlament, un nou intent d’evitar que la llengua sigui un camp de batalla (i, doncs, a la fi, un camp erm, desolat) amb l’aprovació de la llei del català. Al carrer (o a les oficines, als bars, des del despatx de casa, en un vaixell atracat al port o dalt d’un tren de rodalies), la gentada que volia adquirir una entrada per a l’enèsim concert de Bruce Springsteen a Barcelona, i dic enèsim perquè ja hem perdut el compte dels maratonians espectacles del cantant. Cues digitals i minuts interminables d’espera fins que s’esgoten les localitats.