610,8 km | Article de Martí Saballs Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

AP-7: l’autopista de l’infern

La via que uneix la Jonquera, a la frontera amb França, amb Alacant, va camí de convertir-se en l’autopista gratuïta més col·lapsada, perillosa i caòtica d’Europa

Manu Mitru

Els 700 quilòmetres de l’AP-7 que uneixen la Jonquera, a la frontera amb França, fins a Alacant, van camí de convertir-se en l’autopista gratuïta més col·lapsada, perillosa i caòtica d’Europa. L’aixecament de peatges de la ruta del Mediterrani, iniciat el gener del 2020 i tancat el setembre del 2021, sense pensar com gestionar-ne les conseqüències, demostra l’estultícia i falta de previsió i intel·ligència dels gestors del sistema de trànsit espanyol, estatal i autonòmic. Només a Catalunya la sinistralitat ha augmentat aquest any un 200% respecte al 2019 i han mort 13 persones. El 2019 en van morir quatre. El trànsit ha augmentat entre un 30% i un 50% depenent del mes. El pitjor: ara intenten arreglar la barrabassada a força de males medecines que no serviran per aturar l’arrel dels tres greus problemes que comporta.

Temes:

Autopistes