Una investigació de la Universitat de Duke, a Carolina del Nord, ha arribat a la conclusió que, en general, les dosis de reforç de les vacunes funcionen millor, és a dir, generen una resposta immunitària més eficient, si s’injecten en el mateix braç on es va injectar la dosi inicial. Ho han experimentat en ratolins, que no tenen braços, però tenen potes, i sembla que la idea és aplicable als humans. No sé si és un gran avenç per a la humanitat, però certament és una dada interessant, sobretot si contemplem un futur immediat on és probable que rebem, tots plegats, unes quantes dosis de record de vacunes, ja siguin contra el coronavirus o contra la verola del mico o contra la malvestat que hagi d’arribar.
Pros i contres | Article de Josep Maria Fonalleras Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.
Les vacunes d’abans deixaven empremtes indelebles
Segons una investigació les dosis de reforç de les vacunes funcionen millor, és a dir, generen una resposta immunitària més eficient, si s’injecten al mateix braç on es va injectar la dosi inicial

Temes:
El més llegit
- La venda a pes de 'caixes sorpresa' d'Amazon arriba al centre de Barcelona: "És com una loteria"
- Més de 250 professors universitaris exigeixen a la UB que investigui el cas Ramón Flecha
- Luis Enrique ignora Mbappé: «Soc soci culer, per això sempre em motiva jugar contra el Madrid»
- Catalunya, en alerta per fortes pluges: aquestes són les zones on més pot ploure
- Detingut per matar d’una punyalada un multireincident al Prat de Llobregat per una venjança