Com bé documenta el Llibre Blanc per la Reforma Tributària existeix entre la població espanyola la percepció d’una creixent desigualtat i la necessitat de fer més redistributiu el nostre sistema fiscal. Això és així tot i que les dades no diagnostiquen exactament això. Malgrat les crisis viscudes, la desigualtat en renda final disponible, que és sobre la que han incidit la despesa pública i els impostos actuals, es mostra pràcticament estable, gràcies precisament a les prestacions socials. Molta informació sobre la creixent desigualtat és puntual, tot i que vergonyant (les retribucions directes i indirectes d’alguns directius son escandaloses), però és la narrativa d’altres països, i dels EE UU en particular, que ha inspirat la literatura econòmica més internacional (Piketty i altres), més que no, afortunadament, la nostra estadística. Però la percepció hi és i així el reclam en favor de un sistema fiscal més redistributiu.
Article de Guillem López Casasnovas Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.
Reforma fiscal i redistribució
Si volem lluitar contra la desigualtat ens convé, en tot cas, un bon sistema fiscal ajustat a l’evolució de l’economia

Temes:
El més llegit
- Set projectes multiplicaran la potència cultural de Barcelona
- La IA aposta per aquest barri de Barcelona per viure: "On tradició i modernitat es troben"
- Alliberada la presa espanyola més jove a l’estranger: Fátima Ofkir complia cadena perpètua a Oman per tràfic de drogues
- Mapa del canvi d’hora 2025: quins països canvien a l’horari d’estiu, quins han deixat de fer-ho i on està prohibit
- La jove de l’Hospitalet presa set anys a Oman torna a casa