Arenes movedisses | Por Jorge Fauró Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Els arbres i el bosc

La guerra d’Ucraïna, per la proximitat a Europa, l’extrema crueltat i l’innegable drama social, mereix tota l’atenció mediàtica, fins i tot a costa de portar a un segon pla els altres 50 conflictes bèl·lics en curs a tot el món.

Des de fa un parell de mesos, la invasió russa d’Ucraïna copa una àmplia part de l’atenció informativa internacional. La guerra acumula aquest conjunt de notícies que mereixen encapçalar els informatius de ràdio i televisió, les edicions digitals dels diaris i les pàgines dels diaris. A més, reuneix prou entitat per alimentar en el futur els llibres d’Història, els autors dels quals tindran a internet i a les hemeroteques una ajuda fonamental per documentar tots els punts de vista del conflicte, la personalitat dels principals protagonistes, el drama humà i el paper de la comunitat internacional, de la mateixa manera que avui disposem d’una informació ingent sobre els enfrontaments bèl·lics del segle XX. Com més cobertura, per tant, més coneixement tenim posat a disposició de la societat.