Sembla una tonteria | Article de Juan Tallón Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Res de tonteries

El Govern sembla no estar gaire al corrent del cas Pegasus, tot i que alhora pugui haver donat l’ordre d’espiar els polítics catalans

MENAHEM KAHANA

Ned, el protagonista de ‘El jardinero fiel’, de John Le Carré, és un agent secret britànic de llarga experiència. En un moment concret el seu superior, Mr. Burr, li proposa que investigui si un dels homes de la casa és en realitat un espia que passa informació sensible als soviètics; tot apunta que sí. Quan Ned accepta el cas, Mr. Burr li diu: «Doncs endavant. Tingui’m informat, però no molt informat; res de tonteries». Imagino que saber-ho tot et deixa fet pols. En cert sentit, es torna descoratjador. I més en l’espionatge. És molt millor, i més pràctic, no disposar d’absolutament tots els detalls. Per això el Govern sembla no estar gaire al corrent del cas Pegasus, tot i que alhora pugui haver donat l’ordre d’espiar els polítics catalans. «És del tot impossible que estiguem al corrent del que fem quan ningú ens veu», sembla estar a punt d’anunciar la ministra de Defensa, aclarint els fets una vegada per sempre.

Temes:

Espionatge