Article de Ruth Ferrero Turrión Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

El final de la neutralitat de Finlàndia i Suècia

L’efecte rebot de la invasió russa d’Ucraïna ha sigut que els dos països nòrdics, tradicionalment no-alineats, estiguin fent un pas endavant per unir-se a l’Aliança Atlàntica

TT News Agency

Fins al dia 24 de febrer del 2022, l’organització euroatlàntica buscava de manera insistent una raó per continuar existint. De fet, en la reunió prevista a Madrid el pròxim mes de juny, es preveia l’aprovació d’un nou concepte estratègic per a l’organització i els seus punts principals versaven sobre l’àmbit de la seguretat humana, el canvi climàtic, i la dona i la seguretat, entre d’altres. Però, a més, es volia garantir la unitat i la cohesió interna de tots els seus membres. En definitiva, es tractava de donar sentit a una organització anacrònica que havia tingut com a missió defensar-se del Pacte de Varsòvia i que ha transitat sense rumb clar durant aquests últims 20 anys. Doncs, bé, un dels primers assoliments aconseguit per Putin ha sigut precisament donar sentit a l’existència de l’OTAN.