Que ningú s’espanti pel títol. Menjar mimètic és, per exemple, la Gula del Norte. Que no és angula però la imita, també es menja i és bona. O el surimi, que sembla carn de cranc sense haver-lo vist ni en pintura. Són productes ‘food design’, com ho és també un Chupa-chups, una galeta o l’oliva esferificada bullinesca. És a dir, el disseny d’un producte alimentari, sigui tradicional o d’avantguarda. Però aquesta disciplina està vivint una revolució que envaeix el planeta. Amb èmfasi especial en els aliments vegans, que estan suplantant identitats alimentàries casolanes. Per exemple, el Calabizo gallec, un xoriço a base de carbassa, realment similar en aparença i gust al xoriço, però molt més sa i sostenible. Ha sigut una de les novetats del passat saló d’Alimentaria, on les propostes en aquest camp han sigut les clares protagonistes.
Article de Juli Capella Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.
Menjar mimètic i ‘food design’
El disseny de productes alimentaris, siguin tradicionals o d’avantguarda, estan vivint una revolució que envaeix el planeta

Temes:
El més llegit
- Set projectes multiplicaran la potència cultural de Barcelona
- La IA aposta per aquest barri de Barcelona per viure: "On tradició i modernitat es troben"
- Alliberada la presa espanyola més jove a l’estranger: Fátima Ofkir complia cadena perpètua a Oman per tràfic de drogues
- Mapa del canvi d’hora 2025: quins països canvien a l’horari d’estiu, quins han deixat de fer-ho i on està prohibit
- El terratrèmol ensorra Myanmar entre la desesperació i l’anarquia