La nota | Article de Joan Tapia Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

¿Govern en crisi?

Sánchez viatja al Marroc, però amb un Govern desautoritzat al perdre una votació parlamentària muntada per Podem, el seu soci de coalició

David Castro

La cimera entre el president i el nou líder del PP ha anat raonablement bé. Pedro Sánchez i Núñez Feijóo s’han compromès a emprendre la renovació del Consell del Poder Judicial, que porta ja tres llargs anys de retard i que és un greu exponent de la crispació política i la falta total de diàleg. I només han discutit sobre política econòmica. Era inevitable perquè Feijóo no podia, a la primera de canvi, avalar el decret llei de mesures econòmiques, ni Sánchez obrir-se a canviar una cosa que ja ha negociat i per a la qual –pel que sembla– ja té majoria. Sobretot quan la posició de Feijóo sobre la rebaixa d’impostos com a remei màgic és molt discutible. Però l’important és que s’ha obert una porta que estava hermèticament tancada a la col·laboració entre els dos grans partits.