La campanya militar (11) | Article de Jesús A. Núñez Villaverde Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

El redesplegament rus no és una retirada d’Ucraïna

El que ara està fent Rússia obeeix als revessos que estan encaixant les seves tropes al camp de batalla, tot i que vulgui fer-ho passar per un gest de distensió i una aposta per la negociació

En la guerra no hi ha cap paraula innocent. Cada bàndol pretén imposar-hi les seves amb significats que solen no correspondre al seu sentit habitual. És la batalla del relat, un front de combat cada vegada més rellevant en el nostre món interconnectat en què cada contendent busca guanyar ments i cors a favor de la seva causa. En aquesta línia, de la mateixa manera que Moscou ha mirat de posar en circulació idees com la necessitat de salvar els ucraïnesos d’un «Govern nazi i genocida» i l’«operació militar tècnica», prohibint als seus mitjans i portaveus fer servir les paraules ‘guerra’ i ‘invasió’, ara presenta el seu redesplegament en alguns fronts de batalla a Ucraïna com una retirada que no és tal.