Article de Ruth Ferrero-Turrión Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Negociacions estancades a Ucraïna

És molt probable que fins que la ciutat de Mariúpol no caigui i Moscou tingui el control de l’accés al mar d’Azov no puguem veure que s’avanci cap a un acord d’alto el foc a Ucraïna

L’abril comença en un context inesperat i dramàtic alhora. Ja ha passat més d’un mes des del començament de la invasió russa d’Ucraïna i, de moment, res augura que les hostilitats hagin de parar en dates pròximes. Durant tot aquest temps hem sigut testimonis gairebé al minut de tot el que ha anat passant sobre el terreny. El desplegament militar se segueix al mil·límetre via satèl·lit i això permet intuir quin serà el pròxim moviment que farà l’Exèrcit rus. La recepció d’imatges sempre va acompanyada del seu corresponent missatge i això fa que moltes vegades sigui molt complicat discernir la veritat del que no ho és. La desinformació, juntament amb els tancs, estan sent els principals protagonistes només amb el permís de Volodímir Zelenski, que s’ha destapat com un gran mestre de la comunicació política generant grans dosis d’empatia per tot el planeta.