Àgora | Article de Pau Gonzàlez Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Educar en el diàleg i en el do de l’oportunitat

Després de la pandèmia, és imprescindible una etapa de tranquil·litat, d’estabilitat, de recuperació i, sobretot, de consensos

Captura vídeo Ricard Cugat

El nostre sistema educatiu, sobre el que se sustenta bona part del que volem que sigui la nostra societat, lliure, crítica, democràtica, inclusiva..., és un sistema ric i complex amb un protagonisme múltiple. És massa important com per no compartir-la. L’alumnat, al centre de tot, les famílies, els claustres, els equips directius, el personal no docent, els ajuntaments i món local, la Generalitat, conformen un sistema que quan funciona bé aconsegueix grans fites. Però perquè això passi fa falta sempre, sobretot per als qui tenim responsabilitat de govern, humilitat, empatia, reconeixement i escolta, a més d’idees i voluntat de transformació i millorar. Aquest és el punt de partida, entendre el context, entendre en quin moment es troba la comunitat educativa, escoltar i actuar de forma oportuna i compartida.