El sistema de garantia de rendes Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Pensions, i més

L’Estat del benestar té el deure de desmercantilitzar el dret a la subsistència de la mateixa manera que al segle passat vam desmercantilitzar el dret a l’educació o la sanitat

A fi de reforçar el sistema de pensions, aquesta setmana el Govern central i els sindicats han acordat un augment de les cotitzacions a la Seguretat Social. Amb una pujada de 0,6 punts durant 10 anys (0,5 a càrrec de l’empresari i 0,1 del treballador) es pretén crear un matalàs de protecció, un fons de reserva, per fer front a l’arribada de la generació ‘baby boom’ a l’edat de jubilació. Es calcula que en aquesta dècada s’aconseguiran acumular uns 50.000 milions d’euros. La guardiola, que el 2011 se situava en 67.000 milions, s’ha anat buidant bàsicament pel càrrec de despeses impròpies, a les quals, des d’un punt de vista de separació de sistemes, s’hauria d’haver fet front amb recursos provinents dels Pressupostos Generals.