Tots els seus amics l’anomenen Cayetana. A aquesta sí. Normal. És Cayetana Álvarez de Toledo i Peralta-Ramos, dotzena marquesa de Casa Forta, descendent de Francisco de Borja Álvarez de Toledo Osorio, de María Tomasa Palafox, de Francisco de Moncada, del conqueridor espanyol Blas de Peralta i del fundador de la ciutat de Mar del Plata, Patricio Peralta Ramos, entre altres. Així arrenca la seva entrada a Viquipèdia, vigorosa, sense estalviar oripell, enllustrada de pompa i embolicada en pompa amb 47 anys complerts el mes passat. Periodista, historiadora, argentina, francesa, espanyola des del 2007, i també escriptora, la qual cosa no és nou perquè ja va publicar fa temps, tot i que aquell treball seu sobre Juan de Palafox, bisbe i virrei (2011), sembla lògic que passés més desapercebut que l’última novetat a les llibreries, aquest ‘Políticamente indeseable’ en què, en la seva línia, dispara amb la precisió d’un franctirador d’elit contra els de fora i els de dins del Partit Popular, però amb especial minuciositat sobre aquests últims, que són els que estan abonant el terreny a tertúlies i notícies amb aquesta mida de font en els titulars que es reserva a qui se’ls coneix a la primera pel nom de pila.
Guerra interna Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.
Cayetana
Álvarez de Toledo dispara amb minuciositat contra els dirigents del seu partit. No obstant, els seus exabruptes han quedat per sobre de les seves idees, que costa conservar a la memòria tret que es recorri d’hemeroteca

El més llegit
- Badalona desallotja el popular bar de 'tardeos' Santa Lola davant el malestar dels propietaris
- Els Mossos tanquen la investigació per la mort de l’amo de Mango: conclouen que la caiguda va ser accidental
- Ferran Corominas: "Vam jugar 10 minuts plorant, ens vèiem a Segona"
- Un dels mossos que va participar en el rescat d'una menor al Cardener: "Em va sortir de dins, veia que la nena s'estava ofegant"
- ‘La casa nostra’, la ‘sitcom’ de Dani de la Orden amb què 3Cat recuperarà l’esperit de ‘Plats bruts’