Àgora Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Transició energètica: l’hora de la veritat

Els enginyers recomanem mantenir el principi d’utilitat pública de la generació renovable i actuar en dues direccions: agilitar la tramitació dels projectes i assegurar la seva integració social.

BI02. Durango (Vizcaya), 21/07/04.- Vista del parque eólico situado en el monte Oíz de la localidad vizcaína de Durango, que hoy ha sido inaugurado. El parque está dotado de 30 aerogeneradores con una potencia total de 25,50 MW, y abastecerá cada año a 65.000 hogares con energía renovable y limpia. EFE/LUIS TEJIDO / LUIS TEJIDO (EFE)

El Govern de la Generalitat ha presentat el full de ruta d’aquesta legislatura en matèria de transició energètica, en la línia dels compromisos a assolir el 2030 i en l’horitzó fixat per la Unió Europea pel 2050. Com a primera mesura ha anunciat que remetrà al Parlament un decret llei que té per objectiu modificar l’actual marc normatiu en matèria de renovables, i d’introduir la planificació territorial. El pla situa en primer lloc el desplegament de l’autoconsum i l’ús energètic dels espais públics, amb la creació d’una empresa pública que en gestioni la generació renovable produïda en aquests.