Urbanisme Anàlisi Interpretació de les notícies a partir d'uns fets comprovats, incloent-hi dades, així com interpretació de com pot evolucionar el tema partint d'esdeveniments passats.

Trasplantament clínic

La ciutat necessita un pla d’equipaments municipal i metropolità, però, de moment, l’emplaçament del Clínic sobre les pistes esportives de la UB Diagonal es revela com una bona opció

ÁLVARO MONGE

Plantar-se al mig del carrer és un lleig costum arquitectònic molt nostre. La Universitat de Barcelona, primer edifici projectat després de la demolició de la muralla medieval, ocupa dues illes del novíssim Eixample i deté Enric Granados contra una porta posterior que ningú recorda oberta. La primera gran construcció de la Barcelona moderna representa també la seva primera discontinuïtat. Interrompre el curs d’una via s’ha convertit històricament en una afirmació de transcendència de grans arquitectes i forces vives, amb l’Hospital de Sant Pau, l’Escola Industrial, l’Escorxador, la Model, l’Auditori, el Dhub, el Teatre Nacional o el Clínic.