Entendre + els videojocs Anàlisi Interpretació de les notícies a partir d'uns fets comprovats, incloent-hi dades, així com interpretació de com pot evolucionar el tema partint d'esdeveniments passats.

¿Addiccions o refugis?

Tot i que jocs com ‘Fortnite’ estan dissenyats per atrapar, que el passatemps es converteixi en una obsessió depèn en gran manera de la persona, les seves circumstàncies i la seva situació vital

David Castro

‘Fortnite’ és un fenomen cultural complex. Entre la comunitat de videojugadors és dels que té més notorietat i fora d’aquesta és el blanc de nombroses polèmiques. L’últim enrenou ha arribat després de conèixer-se el cas d’un menor que va rebre tractament hospitalari, amb ingrés per a desintoxicació. Des de l’imaginari general només arribem a demonitzar els videojocs ‘online’ sense tan sols intentar comprendre què passa allà dins, mentre els nostres adolescents troben allà un lloc on refugiar-se. El 2018 ‘Fortnite’ es colava en les estadístiques de divorcis: un 5% de les ruptures al Regne Unit apuntaven al videojoc com a causa. Arguments tan simplistes assenyalen i magnifiquen el terme «addicció», quan la realitat sol ser molt més complexa. Companyies com Epic Games dissenyen universos accessibles, emocionants i relacionals, que porten al límit la força de voluntat de joves –i no tan joves– que necessiten evasió.