El nou ‘gran joc’ Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

La Xina se la juga amb els talibans

Pequín s’ha presentat voluntari a ocupar el buit de poder deixat pels EUA, cosa que reforça la seva posició en una regió en què Moscou continua tenint una gran influència

l Consejero de Estado y Ministro de Relaciones Exteriores de China, Wang Yi, se reúne con Mullah Abdul Ghani Baradar , jefe político de los talibanes de Afganistán, en Tianjin, China, el 28 de julio de 2021. / XINHUA (VIA REUTERS)

La Xina ha contemplat la caòtica sortida dels Estats Units de l’Afganistan amb alegria i cautela. Per a Pequín s’obre una nova etapa a l’Àsia Central, en què haurà d’assumir no només un important paper econòmic, sinó també diplomàtic, per aconseguir pau i estabilitat a la zona. La Xina, que ha mantingut relacions amb els dirigents talibans tant quan governaven (1996-2001) com quan es van exiliar, està disposada a recolzar-los sempre que aquests siguin capaços de deixar de banda les diferències i formar un govern inclusiu, estable i acceptat per la comunitat internacional, de manera que l’Afganistan no es converteixi en un Estat fallit com Líbia.

Temes:

Afganistan Xina