Els que som de mena lectora patim sovint la síndrome de la lectoansietat. El gaudi d'escoltar algú parlar amb passió d'un autor encomana les ganes de deixar-ho tot i posar-se immediatament a llegir aquell clàssic, aquella jove promesa, aquella poeta afgana. Però segons com també et provoca una mena d'ansietat per no haver-ho llegit tot, per no haver sabut apagar la pantalla i obrir el llibre. No deixo de pensar en el que deia l'altre dia l’escriptor Vicenç Pagès Jordà en una entrevista a El Punt Avui: "s’ha de llegir com a mínim una hora al dia, per anar bé tota la vida, en paper, en silenci i sense fer res més". Ara bé, com en moltes altres coses de la vida hauríem de celebrar més el que fem bé i no angoixar-nos tant per errors o omissions. Autoexigència tota, però sense deixar que ens escanyi. Amb el motor de la curiositat podem descobrir coses noves cada dia, amb la virtut de la perseverança podem també pair-les i treure'n profit.
Despertar la curiositat Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.
Contra la lectoansietat
Aquesta és la gràcia, que després d’un llibre en ve un altre, i el plaer de la lectura també ha de ser el de saber que no s’acaba.

El més llegit
- Fernando Simón demana preparar-se per al pitjor: "Cada vegada seran més freqüents"
- Sanció de quatre anys sense sou ni feina al policia de Badalona que va robar sobres de pernil de 25 euros en un Mercadona
- Jordi Vilà obre un restaurant en un hotel de luxe de la Costa Brava
- El nutricionista Pablo Ojeda desvela la fórmula per acabar amb la inflor abdominal: "Importa més del que creus"
- Un veloç Àlex Márquez s’apropia de la MotoGP a Silverstone