El desafiament independentista Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

El nou Govern central i la carpeta catalana

Res fa pensar que els dos socis del Govern modifiquin de moment la seva posició respecte al diàleg amb el Govern central

El presidente del Gobierno, Pedro Sánchez, y el ’president’, Pere Aragonès, se dirigen a su reunión en la Moncloa el 29 de junio. / DAVID CASTRO (EPC)

L’independentisme ha encaixat la remodelació del Govern de Pedro Sánchez amb la mateixa sorpresa que la resta de forces polítiques. O més. No resulta difícil imaginar Pere Aragonès dedicant el diumenge a escrutar indicis que li permetin concloure si les coses estan millor o pitjor que abans del redisseny del Govern central, d’acord amb el full de ruta d’Esquerra Republicana. Lluny d’aquests matisos, Carles Puigdemont va optar per passar el diumenge a Kortrijk, per celebrar la batalla dels Esperons d’Or en què els flamencs van derrotar els francesos i es van quedar amb els seus estendards i els seus preuats esperons. Una manera de dir, per la via útil dels gestos simbòlics, que cap govern del PSOE aportarà a la taula de diàleg res que convingui considerar.